RICOTTA
To, co najlepsze z mleka

Ricotta (ser powstały w wyniku przetworzenia serwatki odczerpanej podczas produkcji sera; głównym składnikiem ricotty są białka: albumina i globumina; charakteryzuje się bardzo wysoką wartością odżywczą i zdrowotną; naturalna ricotta jest biała o lekko kremowym lub kremowo-szarym odcieniu). Kubek 250 gram. Ricotta to podstawowy składnik olbrzymiej ilości pysznych potraw.


SERNIKOWA RICOTELLA
Idealna do sernika

Sernikowa Ricotella to naturalna ricotta, pakowana w wiaderka o wadze 1kg, idealna porcja na sernik pieczony w warunkach domowych. Dostępna także w większych opakowaniach dla piekarni, cukierni i gastronomii.


SERKI DO SMAROWANIA

Serek do smarowania powstaje w wyniku dodania do zmielonej ricotty śmietanki, soli i ewentualnie przyprawy. Proponujemy cztery smaki: naturalny-śmietankowy, ziołowo-czosnkowy, paprykowy i ze szczypiorkiem.


FETTI
Ser sałatkowy

Powstaje w wyniku uformowania i sprasowania naturalnej, osolonej ricotty. Proponujemy fetti w wersji czystego, naturalnego serka oraz w połączeniu z pieprzem.

wstecz